Dinçer Güner'in açıklamaları şu şekilde:

Merhaba Hepinize;

8 Kasım öğleden sonra saat 17 civarı bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter Yay burcuna geçiş yapacak ve bu seyahati 3 Aralık 2019 senesine kadar devam edecek. Jüpiter'in Yay burcu etkilerinden bahsetmeden önce size Jüpiter'i detaylı bir şekilde anlatmalıyım ki, Yay burcuna geçtiğinde neler olabileceğini daha iyi anlayabilelim.

Jüpiter gezegenlerin arasında hem hacmen çok büyük hem de çekim gücü bakımında Güneş'e yakın bir güce sahiptir. Dünya kütlesinin neredeyse 31 katıdır. İçeriği bakımından Hidrojen ve Helyum gazı bakımından çok zengindir. Neredeyse gazlardan oluşan bir gezegendir. Jüpiter yılda birkaç ay rahatlıkla gözlemlenebilir. Fakat bazen Venüs ve Mars; Jüpiter'in parlaklığını bastırabilir. Kuyruklu yıldızları yörüngesinden saptırıp, Güneş’e yaklaştıran da Jüpiter’dir. Bir kuyruklu yıldız gördüğünüzde Jüpiter gelsin aklınıza. Hatta insanların yıldız kaydığında dilek dileme olayı da aslında buradan gelir. Çünkü Jüpiter, şansın, fırsatın, iyi dileklerin gezegenidir.

Jüpiter; Hindularda fırtına ve güneş tanrısı İNDRA; Mezopotomya mitolojisinde suyun ve bereketin tanrısı MARDUK, Yunan mitolojisinde ise tanrılar kralı ZEUS olarak anılır. Ve bu bütün tanrıların ortak özelliği ise birilerini tahttan indirmesidir aslında. Astrolojik olarak ise Jüpiter büyük iyicil, şifacı olarak adlandırılır ve temas ettiği her noktada büyüteç etkisi gösterir.
– Abartı ve israf yine Jüpiter’in etkisi ile ilgilidir.
– Amacı geliştirmek, büyütmek, fırsatlar ve şanslar sunmaktır.
– Bolluk, bereket, iyi şans, iyimserlik hep jüpiter'in temaları arasında yer alır.
– Hoşgörü, affedicilik, zenginlik, iyileşmeler…
– Kar, maddi zenginlik, kazanç…
– Bilgi ve bilgelik, ahlak, erdem.
– Yargıçlar, papazlar, din adamları, avukatlar.
– Eğitmenler, lise sonrası eğitim yerleri, üniversite öğrencileri.
– Burjuva sınıfı, yabancı ülkeler, yayıncılık, yayıncılar.
– Seçmenler, seçim.
– Din kurumları, din görevlileri, Hristiyanlar hep Jüpiter'in yönetimi altındadır.
– Abartı ve israfla ilgili her türlü durum ve konu.
– Hukuk, sigortacı, bankacı, linguist, akademik kariyer, teolojist, din adamı, filozof, devlet sektörü, bilim adamı, diplomatik meslekler, uluslararası ticaret, turizm sektörü, reklamcılık, yayıncılık, rehber, spor malzemeleri sanayi, golf, okçuluk, at yarışçısı temsil ettiği meslekler arasında yer alır.
– Aç gözlülük, inançlar, bereket, ahlak, kibir, fanatizm, felsefi konular, aristokrat, finansal tüm konular, gök gürültüleri Jüpiter’in temsil ettikleridir.

8 Kasım’da ise Jüpiter az öncede söylediğim gibi Akrep burcundaki seyahati sona erdirip Yay burcuna geçiş yapacak. Yay burcunda ise nasıl etkiler yapacağını anlamak için de, Yay burcunun neleri sembolize ettiğini iyi bilmemiz gerek. Yay burcu din, uluslararası seyahatler, askeri tüm konular, medya, üniversiteler, akademik çevre, spor dünyası, uluslararası ticaret, at yarışları, hipodrom, filozoflar, hacılar, hac ile ilgili her türlü konu, turizm, hukuk, reklam, dış işleri, akademik yayınlar ve konular, ilahiyat fakülteleri, hakimler, savcılar, adalet gibi alanları sembolize etmektedir. Bireysel anlamda ise coşku ve iyimserlik, kendimizi aşmak, belirli hedef ve ideallere sahip olmak isteriz. Gezmek, yeni kültürler görmek ufkumuzu genişletme isteğinden başka bir şey değildir. Bir şeylere inanır ve umut ederiz Yay´la birlikte. Bilgiyi sentezler, patavatsızdır, öğretileri ve doktrinleri vardır, fikirlerini dogmatik hale getirir, İnsanları mutlu etmeyi sever ideolojisine yakın olan tarafı tutar, ahlak kurallarıyla ilgilenir.

Bireysel anlamda yaptığımız yolculukların sayısında gözle görülür bir artış olacaktır. Başka ülkeleri, başka kültürleri daha çok merak edeceğiz, araştıracağız ve öğreneceğiz. Birçoğumuz belki de ilk defa yurt dışına çıkacak. Büyük büyük hedefler koyacağız, öncelikli hedefimiz kendimizi aşmak olacaktır. 
Jüpiter'in Yay burcundaki seyahati biraz enteresan geçecek. Zira Jüpiter Yay burcunda en güçlü konumda yer almakta. Kısacası kral tahtında gibi düşünebilirsiniz. Bu süreçte neler büyüyebilir, genişleyebilir bir bakalım… Bireysel anlamda yaptığımız yolculukların sayısında gözle görülür bir artış olacaktır. Başka ülkeleri, başka kültürleri daha çok merak edeceğiz, araştıracağız ve öğreneceğiz. Birçoğumuz belki de ilk defa yurt dışına çıkacak. Büyük büyük hedefler koyacağız, öncelikli hedefimiz kendimizi aşmak olacaktır. Hayata daha fazla anlam katmaya çalışırken diğer yandan hayata geliş amaçlarımızı daha fazla sorgulayacağımız bir dönem başlıyor. Bunun için de farklı fikirler, felsefeler, düşüncelerden etkileneceğiz. Fikir akımlarının peşinden gidebiliriz. Hayatın anlamını bulmaya doğru bir yolculuk başlayacak hepimizin ruhunda ve zihninde. Hayatımızın gidişatını değiştirecek akıl hocaları ile karşılaşabilir, onların fikirleri, düşünceleri ve inanç sistemleri hayatımıza bir şekilde yön verebilir. İnançlarımız bu dönemde güçlenmeye başlayacaktır. Din, inançla ilgili konularda daha fazla derinleşebilir, inancınız ve dininiz ne ise o konuda daha da fazla derinleşebilirsiniz.

İyimserliğimizde aynı oranda artacaktır, hayata daha pozitif noktalardan bakmak için kişisel anlamda kendimizi geliştireceğiz. İçimizdeki umutlara daha çok sarılacağımız bir dönemin kapıları açılıyor.
Hayatımızda hareket ve spora daha fazla yer vereceğiz tabii ki. Özellikle koşu, yürüyüş, atıcılık, okçuluk, binicilik gibi sporlar daha ön plana çıkabilir. Daha fazla bilmek, daha fazla öğrenmek isteyecek ve bir şekilde hepimiz çeşitli eğitimlerden geçeceğiz. Bazılarımız yarım kalan üniversite eğitimlerini tamamlayabilir, bazılarımız ise aynı anda farklı iki konuda eğitim almaya başlayabilir. Ya da bazılarımız yurt dışında eğitime gitmenin yollarını ararken bazılarımız ise uzaktan eğitimlerle, yabancı ülkelerden eğitimler alabilirler. Yabancı dillere olan merakımız artabilir ve öğrenebiliriz.

Özgürlüğümüz her zamankinden çok daha değerli olacak. Özellikle de hareket özgürlüğünden bahsediyorum. Kimseye hesap vermeden kararlar almak, harekete geçmek isteyeceğiz. Mevcut sorumluluklarımız ve verdiğimiz mecburi sözlerden kurtulduğumuz bir zaman dilimine giriş yapıyoruz. Elimizdekilerin artık bize yetmediği, daha fazlasına ihtiyaç duyacağımız ve bunun için de özgürce harekete geçip yeni maceralara yol alacağımız bir sürecin kapıları açılıyor hepimiz için. Size zul gelen, yapmaktan sıkıldığınız ve size yetmeyen ne varsa artık uzaklaşma ve yeni vizyonlara yer verme zamanı. Hayatı daha geniş bir perspektiften yaşayabilmeniz için yeni projeler başlatmanın ve faaliyetlerinizi genişletmenin zamanı geldi. Tabii ki bunları yaparken temel motivasyonumuz hem hareket özgürlüğü hem de eğlenmek olmalı. Eğlenceli olmayan, sıkıcı, rutine bağlayan konulardan uzaklaşmalı ya da eğlenceli bir forma dönüştürmeli.

Bilgeliğin yolu Jüpiter'in Yay burcundaki seyahati sürecinde açılır. Seçeceğimiz herhangi bir konuda uzman olmak, bilge olmak çok daha kolay olacaktır. Deneyimlerden korkmak yerine aksine daha çok deneyim ve tecrübe yaşayabilmek adına harekete geçeceğiz. 
Bilgeliğin yolu Jüpiter'in Yay burcundaki seyahati sürecinde açılır. Seçeceğimiz herhangi bir konuda uzman olmak, bilge olmak çok daha kolay olacaktır. Deneyimlerden korkmak yerine aksine daha çok deneyim ve tecrübe yaşayabilmek adına harekete geçeceğiz. Ruhumuza adeta bir maceraperest kaçacak, korkularımızın üstüne gideceğiz. Etik ve ahlaki değerlerimize kişisel anlamda daha çok sahip çıkacağız. Ve tabii ki Yay burcundan bahsederken paylaşmayı es geçmek olmaz. Bu dönem paylaşmayı daha çok öğreneceğiz. Fikirleri, düşünceleri, yazıları, maddi ve manevi her ne varsa paylaşma zamanı. Paylaştıkça nasıl da büyüdüğümüzü ve geliştiğimizi göreceğiz. Akademik kariyer yapmayı düşünenler için de bu sene şans ve fırsatlarla karşılaşacakları bir zaman diliminde olacaklardır. Yatırım yapmayı düşünenler, turizm, hukuk, felsefe, eğitim, dış ticareti gibi konulara yatırım yapabilirler, bu alanlar bu senenin şanslı alanları!

DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yeni hareketler ve oluşumlar söz konusu olabilir. Bu konuda küresel bir hareket başlayabilir. Dünyayı daha yaşanabilir, daha duyarlı bir yer haline getirmek için (ekonomik, inançlar, fikirler) konusunda büyük organizasyonlar başlayabilir. Uluslararası ticaret hız kazanabilir, ülkeler arası ticari yeni anlaşmalar söz konusu olabilir. Uluslararası ticaret kanunlarında değişimler olabilir bu dönemde. Sportif faaliyetlerde hızlı ve önemli gelişmeler söz konusu. Bir sürü yeni eğitim alanları, üniversiteler açılabilir. Ülkelerin kendi anayasalarında ciddi değişimlere gidebilirler. Daha fazla dini yerler, dini merkezler açılabilir, dini eğitimlere hız verilebilir. Jüpiter'in büyüteç etkisini de unutmayarak din temasının da büyüyebileceğini, radikal dincilerin eylemlerinin de artabileceğini unutmamak gerek. Keza tarikatlar ya da din ile insanları kandıran, uyutan, uyuşturan ve dolandıran insanların sayısında da artışlar söz konusu olabilir. Ya da ahlak polisleri, ahlak zabıtaları gibi yapılar oluşabilir.

Jüpiter evrensel finans göstergesidir. Bu dönemde ekonomik olarak iyi olan ülkeler daha iyiye doğru giderken, ekonomik olarak zorlu süreçte olanların ise daha çok dikkat etmesi gereken bir süreç. Faizlerin, enflasyonun artması çok muhtemel bu dönemde. Daha fazla yol, daha fazla ulaşım aracı, daha fazla hava limanı açılabilir bu 13 aylık süreçte. Uluslararası dava sayılarının artabileceği özellikle işin içinde din ve ekonomi ekseninde olan olaylar yüzünden oluşabilecek uluslararası davalar söz konusu. Turizmin canlanacağı, hız kazanacağı bir seneye giriş yapıyoruz. Jüpiter bir yerde özgürlük demek ise buna seyahat özgürlüğünü de ekleyebiliriz. Ülkelerin vize şartlarında değişiklikler olabileceği gibi daha önce vize isteyen ülkeler vize istemekten vazgeçebilirler mesela bu süreçte. Daha özgür seyahat etmeye yarayacak olan olanaklar ne ise bu dönemde uygulanması çok olasıdır.

Ve tabii ki göç meselesi! Jüpiter Yay burcunda iken GÖÇ konusunu daha büyük bir hale getirecektir. Çok büyük göçler başlayabilir bu dönemde. Yayıncılık, medya sektöründe gelişme ve büyüme gözlemlenebilir. Yeni sosyal ağlar, yeni sosyal ağ oluşumları söz konusu olabilir bu dönemde.

Türkiye açısından ise bu 13 aylık dönemde neler olabilir, Türkiye haritası üzerinden göz attığımızda ise Jüpiter; Türkiye doğum haritasında 6. ev dediğimiz alana geçiş yapıyor. 6. ev ülkeler astrolojisine göre; ülkeni çalışanları, işçi kesimi, işi gücü, sağlık hizmetleri, ordu, salgın hastalıklar ile ilgilidir.

TÜRKİYE AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE

Türkiye açısından ise bu 13 aylık dönemde neler olabilir, Türkiye haritası üzerinden göz attığımızda ise Jüpiter; Türkiye doğum haritasında 6. ev dediğimiz alana geçiş yapıyor. 6. ev ülkeler astrolojisine göre; ülkeni çalışanları, işçi kesimi, işi gücü, sağlık hizmetleri, ordu, salgın hastalıklar ile ilgilidir. Bu 13 aylık dönemde asker süreleri, askerle ilgili yeni yapılanma ve değişiklik, ücretli askerlikle ilgili yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Ordu da yapılanma, yeni orduların kurulması, askeri düzen için belki yurt dışından destek alma (askerlik modeli..vb) söz konusu olabilir.

Sağlık sektörüne yeni yatırımlarda olacaktır. Sağlık konusunda çok önemli başarılara imza atılabilir bu dönemde. Daha çok hastane, daha çok sağlık personeli atanması, ilaçlar konusunda kolaylıklar, hastane hizmetleri konusunda hayatı kolaylaştıracak uygulamalara geçilebilir. Ama aynı şekilde salgın hastalıklarda da artışlar söz konusu olabilir bu dönemde, dikkat edilmesi gerek. Halk sağlığı bilincini geliştirecek uygulamalar yapılabilir. Af konusu çok sık gündeme gelebilir ve hatta 2019 senesinde af çıkabilir. Türkiye'nin 12. evinde yer alan Ay, Jüpiter tarafından tetiklenecek. Özellikle eğitimle ilgili reformlara gidilebilir. Türkiye'nin eğitim alanında yer alan Ay düğümleri ile kontak halinde olan Jüpiter; eğitim sistemlerinde değişimler, eğitim özgürlüğü, sınav sistemleri ile ilgili yeni uygulamalar söz konusu olabilir. Özellikle üniversiteye giriş ile ilgili farklı metotlar ve uygulamalar söz konusu olabilir. Dekanlar, profesörler, rektörler ile ilgili de reformlar söz konusu olabilir. Ekonomik olarak ise dikkatli olunması gereken bir dönem. Enflasyon konusu biraz can sıkabilir bu süreçte.

Jüpiter en son 2006 – 2007 yılları arasında YAY burcunda idi; bu dönem neler olmuştu bir göz atalım bakalım…

• Kuş gribi Türkiye’yi etkisi altına aldı, 3’ü aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti, bir milyondan fazla kanatlı hayvan itlaf edildi, tüm yaban hayvanlarının avı yasaklandı. Kuş gribinin ardından, bazı illerin kırsal kesimlerinde kenelerin bulaştırdığı “Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi” hastalığından da ölümler oldu.
• Gazeteci Hrant Dink öldürüldü.
• Fransa’da hızlı tren, deneme sürüşünde saatte 574,8 km hıza erişerek dünya rekoru kırdı.
• Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 Nisan bildirisi.
• Referandumda, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesinin kabul edilmesi.

Umarım hoşgörünün ve sevginin paylaştıkça arttığı, gerçek bilginin değer kazandığı bir Jüpiter Yay süreci geçiririz…
Sevgiler.