Muğla’nın Marmaris ilçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri yaptıkları geniş çaplı araştırma ve soruşturmalar doğrultusunda Marmaris'te Hayvan Barınağı'nda çalışan bir kişinin kargo ile sipariş ederek getirttiğini belirledikleri gümrük kaçağı tütün mamullerini, sahte bandroller ve orijinal ürünlerden söktüğü bandrolleri yapıştırıp piyasaya sürdüğü belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile operasyon başlatan Marmaris KOM ekipleri 3 farklı adrese baskın düzenledi. Gözaltına alınan M.K. isimli şahsın gümrük kaçağı ürünleri kendi evinde, eski eşinin evinde ve bir tütüncünün deposunda tuttuğu tespit edildi.

BASKINLA 212 BİN 400 MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

3 adres ve 1 motosiklette yapılan aramada; 212 bin 400 makaron, 601 adet sahte ve orijinal bandrol, 193 kutu nargile kömürü, 110 şişe elektronik sigara likidi, 42 paket tütün ( 2,5kg), ️1 paket AL FAKER marka nargile tütünü, 28 paket sigara sarma kağıdı, 3 kilo kıyılmış tütün, 10 paket badrolleri kesilmiş tütün paketi ele geçirildi. Konuyla ilgili M.K. savcılığa sevk edildi.