Şehrin geneline, binden fazla kedi konuşlandırıldı. 

Şehrin kedilerle ilgili bir organizasyonu olan Tree House Humane Society, bu yöntemi soruna karşı ‘yeşil’ bir çözüm olarak nitelendirdi.

Tree House Humane Society, "zehir, gazlama ve tuzakların sıçan sorununa etkisiz kısa vadeli çözümler" olduğunu ve zehir bırakmanın evcil hayvanları ve çocukları potansiyel olarak riske atabileceğini söyledi.

KEDİ BAŞINA 165 DOLAR

Grubun Yönetici Direktörü Raissa Allaire, Al Jazeera'ya, "Yerel işletmeleri ve bakıcı topluluklarımızı güçlendirerek, kurtarma ve tuzağa düşürme, kısırlaştırma, serbest bırakma çabalarında genellikle gözden kaçan kedilere yardım edebiliyoruz" diyerek, ‘’İnsanlar, hayvanların evlerinin veya iş yerlerinin dışına yerleştirilmesi için kedi başına 165 dolardan başlayan bir ücret ödüyor’’ şeklinde ekledi.

‘EN ÇOK KEMİRGEN BULUNAN ŞEHİR’

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, sıçanlar ve fareler dünya çapında veba, hantavirüs ve çok sayıda hemorajik ateş de dahil olmak üzere 35'ten fazla farklı hastalığın
yayılmasından sorumlu.

Chicago, ABD haşere kontrol firması Orkin’in ‘En Çok Kemirgen Bulunan Şehir’ sıralamasında altıncı kez zirvede yer alıyor.