Yunanistan'da yaz aylarında orman yangınları yaygın bir olaydır ancak iklim değişikliğinin durumu daha da kötüleştirdiğine dair endişeler var.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Atina'nın 30 kilometre kuzeyindeki Samanta bölgesindeki insanlar tahliye edildi. Diğerleri kapı ve pencereleri kapalı tutmaları konusunda uyarıldı. Atina'da çıkan yangından çıkan duman, başkentin bazı bölgelerinde görüş mesafesini kısıtladı.

Kathimerini'ye göre, 300 itfaiyecinin yangını kontrol altına almasına yardım etmek için su uçakları ve helikopterler kullanıldı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ancak soruşturma sürüyor.

AKDENİZ YANIYOR

İtalya ve İspanya'da da yangınlar bildirildi. İtalya'nın Sardunya adasında ve İspanya'nın Katalonya bölgesinde de yangınlar çıktığı bildirildi.Hafta sonu, Katalonya son iki yılda bölgeyi vuran en kötü orman yangınını kaydetti.

Sardunya'da bir dizi orman yangını adanın güneybatısını kasıp kavurdu ve binden fazla kişi tahliye edildi. Bölgede olağanüstü hal ilan edildi.Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada, İtalyan makamlarının talebi üzerine adaya dört yangın söndürme uçağı göndereceğini duyurdu.

 (BBC)