Suudi Arabistan’ın medya düzenleyicisi ve merkezi Riyad'da bulunan altı üyeli Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) tarafından ortaklaşa yayınlanan bir bildiri, materyali özel olarak tanımlamadı ve yalnızca "İslami ve toplumsal değerlerle çelişen" içeriğe atıfta bulundu.

Açıklamada, "Çocuklara yönelik içerikler de dahil olmak üzere bazı içeriklerin kaldırılması için platformla iletişime geçildi. Bölge yetkilileri platformun yönergelere uygunluğunu takip edecek ve ihlale neden olan içeriğin yayınlanmaya devam etmesi durumunda gerekli yasal tedbirler alınacaktır” denildi. 

Körfez İşbirliği Konseyi'nde Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor.

‘ACI VERİCİ SAHNELER’

Netflix'ten hemen bir tepki gelmezken, Körfez İşbirliği Konseyi saldırgan sayılan içeriği özel olarak tanımlamadı. Suudi Arabistan’ın devlet kanalı Al-Ekhbariya’da, “Netflix üzerinden dramatik bir örtü altında eşcinselliği teşvik eden sahneleri olan çocuklar için filmler ve dizilere esefle karşı çıkıldı. Bir avukat, canlı yayında yaptığı bir röportajda, bunların “çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesiller için çok talihsiz ve acı verici sahneler” olduğunu söyledi. (Guardian)