Mannheim ve Heidelberg Üniversitelerinde meslektaşlarıyla birlikte çalışan Köln Üniversitesi'nden Dr. HenrikeScholz, alkolün neden olduğu bu değişikliklerin “erken yaştaki ilk alkol zehirlenmesinin gelecekteki içki ve bağımlılıklar için kritik bir risk faktörü olduğu” teorisini desteklediğini söyledi. 

TEDAVİ ŞART

Proceedings of the National Academy of Sciences’de yayınlanan bulgulara göre, ilk kez sarhoş olmuş farelerin beyin taramaları, özellikle mitokondri tarafından yaratılan enerji akışını bozarak, nöronlarının aşırı yemek yedikten sonra bile nasıl iletişim kurduklarında “kalıcı değişiklikler” gösterdive zaman içinde alkol tüketimini artırması ve daha sonra yaşamın ilerleyen dönemlerinde nüksetmesi daha olasıydı.

Araştırmacılar, bu mekanizmaların daha iyi anlaşılmasının, alkol bağımlılığı ve diğer madde bağımlılığı türleri için en etkili tedaviyi bulmak için çok önemli olduğunu söyledi. Çalışma sırasında meydana gelen değişiklikler, öğrenme ve hafıza süreci ve dolayısıyla ilaçlarla olumlu ilişkilerin oluşumu ile ilgilidir.Scholz, "Etanole bağlı kalıcı değişiklikleri belirlemek, akut içmenin nasıl kronik alkol kötüye kullanımına dönüşebileceğini anlamada önemli bir ilk adımdır" dedi. (New York Post)