Sarıyer'de yaşayan lösemi hastası Muzaffer Kayasan, 2020 yılının Kasım ayında koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi gören Kayasan, taburcu olmasına rağmen testi negatife dönmedi. 14 ay boyunca 78 test yaptıran 56 yaşındaki Kayasan, her defasında "korona pozitif" sonucu ile karşılaştı. Karantinası sona ermeyen, torunlarını göremeyen ve evde tek başına yaşamak zorunda kalan Kayasan, yetkililerden yardım istedi.

'78 DEFA POZİTİF ÇIKTIM'

Yaşadığı zorlu süreci aktaran Kayasan, "Üç yıl önce kemik iliği transferi oldum. Başarılı bir transfer oldum, çok iyi bir hastanede. Kemik iliği transferim gerçekleşti. Fakat daha sonra Covid-19'a yakalandım. 2020 tarihi itibariyle de koronavirüsle yaşıyorum. Bu 14 aylık süre içerisinde totalde yetmiş dokuza yakın test oldum. Bunların hepsi aralıksız olarak pozitif çıktı. Sürekli pozitif çıkıyorum. Bilim adamlarımıza, doktorlarımıza sorduğumuz zaman lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin düşük olduğunu söyleyip ona göre verdikleri ilaçlarla on dört aydır beni yaşatıyorlar. Çok zor bir süreç. Hastanedekiler için de zor bir süreç, bizim için de. On dört aydır karantinadayım. Şu ana kadar eşim kaldı yanımda bir on gün ama negatif çıktı. İki sefer test oldu hastanede negatif çıktı. Oğlum kaldı yanımda, o da negatif çıktı. Acaba taşıyıcı konumuna mı düştüm dedim ama evde de kimseye bulaşmadı. Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum ama sıkıntı bende. Dışarıdan kedi geçse bana bir şey bulaştırabiliyor. Bilim adamlarının dediği şu; koronavirüs kalıntıları hala vücudunuzda. Semptomları yok ama koronavirüs olarak görünüyorsunuz. Anlatamıyorum” ifadelerini kullandı.

'KORONAVİRÜS SOSYAL HAYATIMI BİTİRDİ'

Koronavirüse ilk yakalanma sürecini anlatan Kayasan, “Lösemi olduğum için zaten karantinadaydım. Çok dikkat ediyorduk. Bu süreçte mecburen hastaneye kontrole gidip geliyordum. Bu süreç içinde bir yerde yakalandım virüse. Koronavirüs bu nereden geleceği belli mi olur? Çok ağır enfeksiyon geçirdim. Artık bu işin bittiğini bile düşünmeye bile başladığım anda sağ olsunlar İstanbul’da iyi bir hastanede iyi doktorlar tarafından müdahale edildi. İlk olarak dokuz ay kaldım hastanede. Sonra on gün bir izin verdiler. Sonra tekrar fenalaştım. Nefes darlığı ve diğer semptomlarla birlikte tekrar hastaneye yattım. Hastaneye tekrar yattığımda Covid-19'un devam ettiğini söylediler. Tekrar tekrar test olmaya başladım. Beş ayda öyle yattım. Bugüne kadar toplam 14 ay koronavirüs ile birlikte geçti. Virüs ile beraber yaşıyorum. Benim ailemde küçük çocuk yok. Ama torunum var mesela. Geliyor, camın arkasından görüşüyoruz. Bazen internetten görüşüyoruz, görüntülü olarak. İnanır mısınız yani insan dokunmak istiyor. Benim tek sıkıntım sevdiklerime dokunamamak. Anlatması çok zor bir şey. O kadar rahatsızlık verici bir şey ki koronavirüs aşısı olamıyorum. Hastayım aileme sarılamıyorum. Kimseyle görüşemiyorum. Sosyal hayatım, aile hayatım diye hiçbir şey kalmadı. Koronavirüs yaşam tarzımı bitirdi. Sosyal yaşam tarzım yok artık” diye konuştu.