Biyoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Vollbrecht'in, her yıl Almanya'da düzenlenen ve büyük bilimsel kurumların halka yönelik konferanslar ve gösteriler düzenlemesine izin veren Cumartesi günü "Uzun Bilim Gecesi" etkinliğine katılması gerekiyordu. Konuşmasının biyolojik cinsiyet konusunu ele alması ve biyolojide neden sadece 2 cinsiyet olduğunu açıklaması gerekiyordu.

‘SOKAKTA GÖRÜŞÜRÜZ’ TEHDİDİ

Bununla birlikte, “Eleştirel Avukatlar Çalışma Grubu” adlı bir gruptan aktivistler, Vollbrecht'in tezini “bilimsel olmayan, insanlık dışı” olarak kınadı. Biyoloğun çalıştığı Humboldt Üniversitesi'ni “tanınmış bir trans-düşman konuşmacıya” sahne sunmakla suçladılar ve Twitter'da “Üniversitemizde eşcinsel düşmanlığına yer yok. Sokakta görüşürüz!” şeklinde paylaşım yaptılar. 

Die Welt tarafından bildirildiği üzere, Humboldt Üniversitesi daha sonra Vollbrecht'in konuşmasını güvenlik endişelerini öne sürerek iptal ettiğini duyurdu. 

‘SANSÜR YOK’ SÖYLEMİ

Üniversitenin İletişim Başkanı Birgit Mangelsdorf, "Vollbrecht'in konferansı veremediği için çok üzgünüz" dedi. Kararın yalnızca güvenlik nedeniyle olduğunu ve üniversitenin "Vollbrecht'in üniversitedeki çalışmaları hakkında daha sonraki bir tarihte konuşabilmesi için bir yol aradığını" vurguladı.

Mangelsdorf, yaşananların üniversitenin istediği veya hayal ettiği gibi olmadığını da sözlerine ekleyerek “En farklı görüşler arasında bile bizimle olan alışverişi memnuniyetle karşılıyoruz” dedi ve “sansür olmadığını” da sözlerine ekledi.

Vollbrecht, üniversitenin "biyolojiden anlamayan radikal şiddet yanlısı aktivistler" dediği grubu anladığını ancak bunu "endişe verici" bulduğunu belirtti. Etkinliklerin “şiddet korkusu” üzerinden iptal edildiğini ve son olayın “toplumsal cinsiyet ideologlarının kullandığı radikal araçların” bir başka örneği olduğunu da sözlerine ekledi. (RT)