MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Ozer Sencar, sosyal medya hesabından Türkiye'nin nabzı Ağustos 2020 araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Kadın şiddetine yönelik dikkat çeken rakamların yer aldığı araştırmada şu bilgiler paylaşıldı.

*Araştırmada devletin kadınlara yönelik şiddeti önlemek için yeterli tedbirleri aldığını düşünüyor musunuz? sorusuna ankete katılanların yüzde 26.6'si 'evet', 71.4'ü ise 'hayır düşünmüyorum' cevabını verdi.

*Devletin şiddete maruz kalan kadınları koruduğunu ve onlara destek olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna ise vatandaşların 33,9 'evet düşünüyorum' , 63,7'si ise 'hayır düşünmüyorum' cevabını verdi.

Aynı sorunun cinsiyete dağılımında ise kadınların yüzde 34,9'u 'evet' yüzde 63,3'ü 'hayır' cevabını verdi. Erkeklerin ise yüzde 32,9'unun 'evet', 64,2'sinin ise 'evet' cevabını verdiği görüldü.

Aynı sorunun yaş gruplarına göre dağılımında ise katılanların ortalama yüzde 60'ının ise 'hayır' cevabını verdiği belirtildi.

Eğitim düzeyinde dağılımda ise eğitim seviyesinin arttıkça hayır oranının arttığı görüldü.

Araştırmada halkın yüzde 70'i kadınların korunması konusunda toplumda yeterli bir duyarlılık ve bilinç olmadığını düşünüyor. Yüzde 28'lik bir kesim ise toplumun bu konuda yeterli derecede duyarlı ve bilinçli olduğunu belirtiyor.

Toplumun yüzde 53'ü İstanbul Sözleşmesi'nden haberdar olduğunu söylerken yüzde 47'si ise bu sözleşmeden haberdar olmadığını belirtiyor.

İstanbul Sözleşmesi'nden haberdar olan yüzde 53,2'lik kesime sorulan Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeli midir? sorusuna ise yüzde 67'si Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemesi gerektiğini düşünürken yüzde 23'lük kesim ise sözleşmeden çekilmesi gerektiğini düşünüyor.