Çalışma, kırsal bölgelerde yetişen çocukların, erken yetişkinlik döneminde burun akıntısı, hapşırma ve kırmızı gözlere neden olabilen bir reaksiyon olan alerjik rinitten daha fazla korumaya sahip olduğuna dair kanıtlar bulmuştur.

İŞLENMEMİŞ SÜT PROJESİ

Bilim insanları artık ahır tozundaki maddelerin ve işlenmemiş süt içmenin faydalarının alerjilere karşı korunmada rol oynayabileceğine inanıyor. Bir teori, içerdikleri çeşitli mikroorganizmaların vücudun savunmasını güçlendirmeye yardımcı olmasıdır. Uluslararası araştırmacılar konsorsiyumu, önümüzdeki beş yıl içinde bir ürün sunma hedefiyle, bildirilen artan gıda alerjisi vakalarıyla mücadele edebilecek çiftlik tozu ve işlenmemiş sütten potansiyel tedaviler üzerinde çalışıyor.

‘ALERJİ VE ASTIMA SON’

Münih Üniversitesi'nden Dr. von Hauner, uluslararası çalışmanın çiftlik tozundaki koruyucu özleri incelemeyi ve minimum düzeyde işlenmiş sütün çocuklar üzerindeki yararlı etkilerini araştırmayı içerdiğini söyleyerek "Tüm dünyada astım ve alerjileri önleyecek bir tedavi geliştirmek için bu yolculuktayız. Gelecek vaat eden çok iş var ve yavaş yavaş oraya gidiyoruz" dedi. (Guardian)