Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Süleymancılara ait Özel Madenler Erkek Öğrenci Yurdu'nda 12 yaşındaki öğrenci, kurs hocası Y.K. tarafından cinsel istismara uğramıştı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayın yargılaması, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Y. K.’ye (24) yönelik karar bugün 4’üncüsü yapılan karar duruşmasında çıktı.

Duruşmaya, taraf avukatları yanı sıra Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun da katıldı. Mahkemede son sözü sorulan Y. K., suçsuz olduğunu belirterek beratını talep etti. Y. K.’nin istismarına uğradığı iddia edilen çocuğun babası ise, “Oğlumun psikolojisi bozuldu” dedi. 

ÇOCUKLARLA İÇ İÇEYDİ

Duruşmada söz alan ailenin avukatı Muammer Serin, “Mağdurun iftira atmasını gerektirir bir durum yok. Alınan rapor da mağdurun beyanlarına itibar edileceğini ortaya koydu. Sanığın yurtta kaldığı, eğitmenlik yaptığı ve öğrenciler ile iç içe olduğu beyanlarla anlaşılıyor. Sanık, mağduru hileli davranışlarla yurttaki eğitmenlik nüfuzunu kullanarak cinsel saldırıda bulunmuş ve kişiyi hürriyetin yoksun kılma suçlarını birden fazla kez işledi” dedi. Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun ise, yetki belgesi ile katıldığı duruşmada “Sanığın hem cinsel saldırı hem de kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını birden fazla kez işlediği ve yasada öngörülen nitelikli hallerin birden fazla gerçekleştiği sabit” dedi.

48 YIL HAPİS CEZASI

Son savunmaları alan mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Y. K.’ye ‘cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 48 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Y. K.’nin tutuklu kalmaya devam etmesi yönünde de karar verdi.

ŞEYTANA UYDUM DEMİŞTİ

Süleymancılara ait Özel Madenler Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan olay sonrası Y. K., çocuğun aile ile yaptığı görüşmede Şeytana uydum. Dün gece tövbe ettim. Secdeye kapandım” demişti.