Rusya, olağandışı yüksek sıcaklıklar ve yangın güvenliği kurallarının ihmal edilmesiyle suçlanan orman yangınlarıyla boğuşuyor. 

BİR GÜNDE 187 YANGIN

Yerel acil durum yetkilileri, Pazar günü Sibirya’da 187 yangın çıktığını ve alevlerin kapladığı toplam alanın son 24 saat içinde 100 bin hektar büyüdüğünü söyledi.

Yakutya Valisi Ayşen Nikolayev gazetecilere verdiği demeçte, “Cumhuriyetimizde orman yangınlarıyla ilgili durum çok zor. Yakutya'da son 150 yılın en kurak yazını yaşadığımızı ve Haziran ayının kayıtlardaki en sıcak ay olduğunu tekrar ediyorum’’ dedi. 

Yangınlardan çıkan duman, başkent Yakutsk da dâhil olmak üzere bölgedeki 51 kasaba, yerleşim yeri ve şehri kaplayarak, yetkilileri şehir içi ve dışındaki tüm uçuşları askıya almaya zorladı.

BÖLGE SAKİNİ: BİRBİRİMİZİ GÖREMİYORUZ

Magaras sakini Vasiliy Krivoshapkin, "Duman yüzünden birbirimizi göremiyoruz, gözlerimiz yanıyor ve genel olarak duman biz köylülerin sağlığı için çok tehlikeli" diyerek, "Televizyonda yanan ormanlara su bırakan uçakları görüyoruz ama nedense bize yardım etmek için bu uçakları göndermiyorlar. Neden yardım yok?" şeklinde ekledi. 
(AP)