Süresiz olarak bir havaalanında mahsur kalan adam, Tom Hanks'in The Terminal filmindeki karakteri gibi gerçek bir kabus yaşadı.

48 yaşındaki Abdoulie Jobe, iki hafta öncesinde İngiltere oturma kartını kaybettiğinden beri Fransa'daki Paris Charles de Gaulle'den ayrılamadı. Durumu, Hanks'in ülkesinde savaş devam ederken JFK havaalanında mahsur kalan vatansız bir mülteciyi oynadığı Steven Spielberg’in yönettiği filmi andırıyor.

ACI SÖZLER

Jobe, sonunda parası tükendi ve üç gün boyunca aç kaldı. Birmingham Live'a verdiği demeçte, "Bir esir kampında yaşamak gibi bir cehennemdi. Duş almadım ve 14 gündür dişlerimi fırçalamadım. Sadece macunu alıp ağzıma koydum. Kimseye yaklaşmak istemedim çünkü çok kötü kokuyordum. Herkes bana bakıyordu. Çaresiz hissettim, gidecek hiçbir yerim yoktu. Hiçbir şeyin parçası değilmişim gibi hissettim" dedi. 

Birleşik Krallık'a Paris üzerinden aktarmalı gidecek olan adam, Gambiya’da bulunan ailesini ziyaret ediyordu. Ancak, orada oturma iznini teyit eden oturma kartını kaybettikten sonra İngiltere'ye girmesi yasaklandığında eve dönüş yolculuğu bir kabusa dönüştü. Kart olmadan, durumunu kanıtlayamayacağı söylendi ve havaalanından ayrılması engellendi.

Jobe, Fransa'da olmasına izin veren vizesi olmadığı için Paris'te bir otel rezervasyonu yapmak için havaalanından ayrılamadı, bu nedenle Charles de Gaulle havaalanında süresiz olarak mahsur kaldı. 

‘HİÇBİR YERİN VATANDAŞI DEĞİL’

İngiltere ve Fransa onu kabul etmiyot, yani o iki hafta boyunca 'hiçbir yerin vatandaşı' değildi. Oturma kartını kaybetmiş olmasına rağmen Jobe, İngiliz vatandaşlığını gösteren çeşitli belgelere sahip olduğunu söyleyerek "Check-in yapmam gerekiyor ve kart olmadan uçamayacağımı söylediler. Onlara kartın benzersiz referans numarasının bulunduğu tüm belgeleri gösterdim ancak Birleşik Krallık'taki göçmenliğin uçmama izin vermeyeceğini söylediler. Durumumu çözmem için havaalanında bırakıldım" dedi. 

İki haftalık zor süreçten sonra, İngiliz İçişleri Bakanlığı Jobe'ye Birleşik Krallık'a dönmesine izin veren bir muafiyet sağlamayı kabul ettiğinde nihayet bir gelişme oldu. Üç çocuk babası 26 Haziran'da Birmingham Havalimanı'na geri döndüğünde duygusal bir andı. Jobe, "Hayatımda hissettiğim en güzel şeylerden biriydi. Ailemi görmek ve ülkeye geri dönmek…” dedi. (Mirror)