Geçtiğimiz sene Haziran ayında Aleyna Çakır’ın cansız vücudu erkek arkadaşı olduğu söylenen Ümitcan Uygun tarafından Ankara Keçiören’deki konutunda bulunmuş, olay sonrası baş kuşkulu olarak görülen Uygun gözaltına alınmıştı. Kısa mühlet sonra hür bırakılan ve suçlamaları reddeden Uygun’un geçmişte Aleyna Çakır’ı bayıltana kadar dövdüğü görüntüler de toplumsal medyada kendisi tarafından paylaşılmıştı.

Şimdi Çakır’ın vefatının üzerinden çok geçmemişti ki olaylarla ilişkilendirilen, Uygun’un annesi Gülay Uygun da Keçiören’de meyyit bulundu. Tüm bu olaylar ve katilin neden hala özgür gezdiğine ait sorular gündemi meşgul ederken, bir cinayetin baş şüphelisi olmasına karşın hayatına kaldığı yerden devam eden Uygun, toplumsal medyada ‘uyuşturucu kullandığı’ imgeler paylaşması sebebiyle tutuklanmıştı.

6 aydır ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Husus Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ hatasından tutuklu olan Uygun’un avukatı, şahsın tahliye edildiğini açıkladı. Bu açıklama üzerine toplumsal medyada pek çok kişi duruma ve avukatın açıklamasına reaksiyon gösterdi.

Uygun’un avukatı Çağatay Cengiz yaptığı paylaşımda ‘Hukuka karşıt olarak 6 aydır tutuklu olan müvekkilim Ümit Uygun tahliye oldu‘ tabirlerini kullandı.

Baş kuşkulu olmasına ve başlangıçta gözaltına alınmasına karşın özgür bırakıldıktan sonra 6 ay boyunca DNA örneği alınmayan ve bir anda üzerindeki tüm suçlamaların düştüğü Uygun’un ayrıyeten Çakır’ın hayatını kaybettiği gece meskenin yakınındaki bir arabaya bindiği de tespit edilmişti.