Ülkedeki yetkililer, La Soufrière yanardağı çevresindeki bölge sakinlerini elektrik ve su kesintileri konusunda uyardı. Bölgede yaşayan insanlar, Cuma günü patlayan volkan sebebiyle binlerce kişinin tahliye edildiğini ve yoğun kül yağışının devam ettiğini söyledi.

‘DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİR’

West Indies Sismik Araştırma Merkezi Üniversitesi'nden Profesör Richard Robertson, lavların La Soufrière'den aşağı akmaya başladığını söyledi. 

Robertson, "Bir noktada muhtemelen sessizleşir ve umarım bir ara veririz, böylece biraz daha iyileşebiliriz, ancak aradan sonra tekrar böyle olursa şaşırmayın. İlk patlama, bu volkanın vereceği en büyük patlama olmayabilir" dedi.

193 KİLOMETREYE UZANAN KÜLLER

Saint Vincent ve Grenadinler ülkesini oluşturan 32 adanın başbakanı olan Ralph Gonsalves, insanların sakin kalmaları ve kendilerini Covid-19'dan korumaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. 

Yetkililerin, Kingstown yakınlarındaki bir havaalanı pistini kaplayan ve yaklaşık 193 kilometre doğuda bulunan Barbados’a kadar düşen külü nasıl toplayıp bertaraf edeceklerini bulmaya çalıştıklarını söyledi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)