İnmek üzereyken düşen balonda ikisi ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. 

SAĞLIK GÖREVLİLERİ: OLAYI ANLAMAK ZAMAN ALDI

Bir saatlik yolculuğun olaysız geçtiğini ve pilotun sabah 10'dan hemen önce özel bir uçak pistine inmeye çalıştığı sırada normal rüzgar hızlarında çalıştığını söyledi.Şirketten yapılan açıklamada, "Yaklaşımda balon ani bir rüzgara tutuldu ve yolcuların bulunduğu sepet alçak bir yatışla çarptı" dedi.

Sağlık görevlileri, yaralıların bir futbol sahası uzunluğundaki alana dağıldığını söyledi.St. John Ambulans Operasyon Müdürü David BaillieTVNZ'ye verdiği demeçte, "Bu hastalara yanıt vermek ve durumun ne olduğunu anlamak, olay yerininbüyüklüğüne bağlı olarak biraz zaman aldı" dedi.

ŞİRKET: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Ağır yaralanan iki yolcu helikopterle Dunedin Hastanesi'ne kaldırıldı. Pilot ve diğer sekiz yolcu hafif veya orta dereceli yaralanmalardan tedavi edildi ve daha sonra taburcu edildi. 

Kaza yapan balonun bağlı bulunduğu SunriseBalloons şirketinin sahibi ve baş pilotu Hugh McLellan, şirketin olay ve pilotlarının ve misafirlerinin aldığı yaralar hakkında "çok üzgün" olduğunu söyledi.

Şirket, diğer uçuşları geçici olarak durdurduğunu ve olayı araştıran polis ve havacılık yetkilileriyle işbirliği yaptığını söyledi.Şirket, tüm yolcuların Yeni Zelanda sakinleri olduğunu söyledi. 

(Guardian)