Aynı zamanda İşçi Partisi’nin de lideri olan Ardern, yıllık parti toplantısında, görevi sürdürmek için "yeterli yakıtı kalmadığını" ve "zorlayıcı geçen 6 yılın kötü etkileri olduğunu" belirterek "Ayrılıyorum çünkü böylesine ayrıcalıklı bir rolde sorumluluk geliyor. Ne zaman liderlik edecek doğru kişi olduğunuzu ve ne zaman olmadığınızı bilme sorumluluğu var. Bu işin ne gerektirdiğini biliyorum” dedi.

PARTİ OYLAYACAK

Hem başbakan hem de parti lideri olarak görev süresi en geç 7 Şubat'ta sona erecek, ancak bu yıl yapılacak seçimlere kadar milletvekili olarak görevine devam edecek ve 14 Ekim'de ülkede genel seçimler yapılacak. Seçimlere kadar ülkede görev yapacak olan başbakanı belirlemek için İşçi Partisi'nde oylama yapılacak.

EN GENÇ BAŞBAKAN

2017'de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı olan Ardern, “Bu, hayatımın en tatmin edici beş buçuk yılı oldu. Ama aynı zamanda zorlukları da oldu. Barınma, çocuk yoksulluğu ve iklim değişikliğine odaklanan bir gündem arasında bir terör olayı, büyük bir doğal afet, küresel bir salgın ve bir ekonomik krizle karşılaştık" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER