Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) üyeleri "bozkurt" işareti yapan bir grubun saldırısına uğradı. Standa gelen kişiler, afişleri yırtmak istedi.

Emek Partisi'nin (EMEP) Yeşil Sol Parti listelerinden Amasya 3. sıra milletvekili adayı Veli Bölük yaşananları anlatırken, "İnsanların bu ülkede daha rahat ve huzurlu yaşamalarını istiyoruz. Tek adam yönetiminden insanlar bıktı. 22 yıldır iktidardalar. Ülkede ne varsa hepsini sattılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bugün afişlerimizi yırttılar. Uyardık kendilerini. Üzerimize yürüdüler. Polis geldi. Polisin uyarılarına rağmen polise de hakaret ettiler" ifadelerini kullandı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Bölük, "Giderayak ülkede kargaşa yaratmaya çalışıyorlar. Tükenişlerinin göstergesidir bunlar. Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasından yanayız" dedi.

CHP'DEN DESTEK MESAJI: YARDIMCI OLACAĞIZ


CHP Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Hasan Topal ise "AKP ve yandaşları seçimleri artık kaybedeceklerini anladıkları için saldırganlaştılar. Gümüşhacıköy’de pankartlarımızı yırttılar. Saygı ve barış içinde seçim çalışması yürütmek istiyoruz. Yeşil Sol Partili arkadaşlara her daim yardımcı olacağız. Kim saldırıya uğrarsa uğrasın, Gümüşhacıköy’de huzuru bozdurmayacağız" diye konuştu.