Ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski Maliye Bakan'ı olan Mehmet Şimşek'i tekrardan ekonomi'nin başına getirmek istediğine dair iddialar gündeme gelirken, Reuters haber ajansının yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘yeni ekonomi modeli’nden vazgeçeceğine dair söylentilere tepki gösterdi.

'AK PARTİ ÖZÜNE DÖNÜYOR'

Reuters'a konuşan AK Parti'li bir hükümet yetkilisi, "Başka bir deyişle AKP özüne dönüyor" diyerek, ekonomi sisteminin 2002 seçim manifestosundakine benzer olacağını belirtti. Tasarı üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ve yakın zamanda sonlanacağını söyledi.

'KÜLLİYEN YALAN'

Açıklamalara itiraz eden Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Her fırsatta Türkiye aleyhine haber yapmak ve özellikle kafa karışıklığına yol açmak adına haberler kurgulayan Reuters, yine bir skandala imza atmış ve parti beyannamelerini elde ettiği iması yaparak, başarıyla uygulanan mimarının ve uygulayıcısının bizzat sayın cumhurbaşkanımız olduğu ‘Türkiye Ekonomi Modeli’nin terk edileceğini ve eski tip ortodoks ‘faiz yükselt’ modeline geri dönülerek ‘küresel emperyal kurumlara’ uyma taahhüdüne girileceğini iddia etmiş.

Amerika’daki gelişmeler ve tartışmalar ortodoks neo liberal modellerin çöktüğünü ortaya koyarken, faiz yükseltmenin bir araç olmadığı kanıtlanırken, sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu modelin ‘eskiye dönüş amacıyla’ terk edileceğini iddia etmek külliyen yalan, manipülasyona yönelik bir adım ve kötü niyettir!"