Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçiminde yurt dışında oy kullanacak olanlar için 15 yeni ülkede sandık kurulacağını açıkladı.

'75 ÜLKE 156 TEMSİLCİLİKTE OY KULLANILABİLECEK'

Yener, “Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlarımızın oy kullanacağı ülkelerin tespitine yönelik çalışma tamamlanmış olup yapılan çalışma sonucunda 75 ülke ve 156 temsilcilikte vatandaşlarımızın oy kullanabileceği tespit edilmiş olup, 2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması gerektiği tespit edilmiştir. Bu ülkeler Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya olarak belirlenmiştir” dedi.

HANGİ ÜLKELERDE SANDIK KURULACAK?

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde yurt dışında kurulacak sandıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener’in bugün yaptığı açıklama şöyle:

“2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten, bu yıl yapılacak olan seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması gerektiği tespit edilmiş olup; bu ülkeler Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya olarak belirlenmiştir.

'ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR'

Ayrıca kurulumuz, bugün yapmış olduğu çalışmalarda, sandık kurullarının teşekkülüne ilişkin ilke kararlarını belirlemiştir. Ayrıca, belirtmiş olduğumuz 75 ülke ve 156 temsilciliğe ilaveten, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerleşim yerlerinde de sandık kurulmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir.”(ANKA)