6 Şubat tarihli ve Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Bir yandan bölgedeki deprem zedelerin yaraları sarılmaya çalışılırken, gözler bir yandan da 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere çevrilmiş durumda.

YSK YENİDEN DEPREM BÖLGESİNDE

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), deprem bölgelerindeki seçim hazırlıklarını ve son durumu incelemek üzere yeniden bölgeye gitme kararı aldı.

Üyeler, salı gününden itibaren depremden etkilenen illere ziyaretler gerçekleştirerek daha önce tespit edilen eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmaları yerinde görecek.

YSK üyelerinin, il ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapması bekleniyor. Ayrıca, varsa seçim öncesi son eksiklerin tespit edilmesi ve hızla giderilmeleri sağlanacak.

30 KİŞİLİK EKİPLE İNCLEME

30 kişilik YSK personeli, bölgede 11 il seçim, 140'ın üzerinde ilçe seçim kurulu, il ve ilçelerdeki adliye binaları, oy kullanılabilecek binalar ile seçim malzemelerinin bulunduğu depolarda ayrıntılı inceleme yapmıştı.

YSK tarafından yapılan açıklamada, "Detaylı incelemelerde, personelin sağlık durumu, kurum binaları, sandıkların konulduğu bina ve yapılar, seçim ve büro malzemeleri, ulaşım ve sistem teknik altyapısı hakkında detaylı olarak tespitte bulunulmuştur. Ayrıca afet bölgesi ziyaret programı kapsamında, depremzede personellerimiz ile hayatını kaybeden personelimizin ailesi ziyaret edilmiştir" ifadeleri kullılmıştı.