Kars'ın Akyaka ilçesi Büyük Pirveli köyünde çiftçilik yapan Aytekin Tok, özel bir bankadan çektiği 11 bin lira borcu 26 bin olunca traktörü icra memurları tarafından haczedildi.

Evde yaşlı anne ve babasının yanı sıra eşi ve iki çocuğu bulunan Tok, şu anda İstanbul’da inşaat işçisi olarak çalıştığını, salgın ve kar yağışı nedeniyle onu da yapamadığını söyledi.

Maddi yetersizlik nedeniyle evleri bakımsızlıktan çöken Baba Mehmet Tok, yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle anlatıyor:

*Ben 65 yaş maaşı ile burada 5 nüfusa bakmaya çalışıyorum. Oğlum gurbette inşaat işçisi. Evde bir tek hayvanımız yok. Devletten aldığım 65 maaşının bir kısmını borca, bir kısmıyla da 5 nüfusa bakmaya çalışıyorum. Ödeme gücümüz yok. Evimi bile devlet yaptı. Devletimizin bize yardım etmesini istiyorum.


Haczedilen traktörün sahibi amca Rıza Tok'un eşi Ayten Tok ise çaresizliğini şöyle dile getirdi:

*Eşim traktörü yeğeninin üzerine almıştı. Kendisi de kefildi. Bu sabah kapıyı gelen memurlar garajda bulunan traktörü çekiciye yükleyip götürdüler. Hiç mi vicdanları yok? Ben kadın başıma ne yapayım? Yeğenimizin borcunu ödeyecek gücü yok. Yazın köyde çobanlık yapıyor. Kışın da inşaatta çalışıyor. Evde beş nüfusla mağdurlar.

*Benim eşim hasta. Tedavi için İzmir'e gitti. Üç oğlum var, üçü de şu anda inşaatta çalışıyor. Evde bir tek hayvanımız yok. Hayvanların hepsini sattık traktörün borcunu verdik. Oğlumun birinin evi geçenlerde uçtu. Borçları ödeyecek gücümüz yok. Ben burada üç oğluma ait on nüfusla kadın başıma kalıyorum. Traktörün son taksiti kalmıştı, alıp gördüler. Yarın çifte çıkıp ekin ekeceğiz, traktörsüz ne yapalım?