Ukraynalı lider Zelenski, Fransa merkezli TF1'e verdiği röportajda, Ukraynalıların artık psikolojik olarak Kırım’ı Rusya'dan geri almaya hazır olduklarını söyleyerek Kırım'ın yeniden fethinin Ukraynalıların kafasında çoktan başladığını iddia ederek, "işgalden arındırılmış" yarımadaya 2023 gibi erken bir tarihte girilebileceğini belirtti.

Kiev'in Kırım planları sorulduğunda Zelenskiy, "Operasyonun kendisi henüz başlamadı. Başladığında, kesinlikle duyacaksınız. Kırım'ın yeniden fethi insanların kafasında başladı ve bu çok önemli" dedi. 

DETAY VERMİYOR

Zelensky, "Hiç kimse Kırım'ı öylece teslim etmez. Yeniden fetih her zaman toplumla başlar: onun iradesi ve hazırlığıyla. Başlangıcın yapıldığına inanıyorum" dedi ve operasyonun zamanlaması hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi, ancak "Kırım'ı sevdiğini" ve "işgalden kurtulmuş Kırım'a gitmekten memnuniyet duyacağını" söyledi. 

‘GEREKİRSE SAVAŞACAĞIZ’

Bu haftanın başlarında, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksey Danilov da Ukrayna'nın yarımadayı geri almayı planladığını söyleyerek "Gerekirse Kırım için savaşacağız" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER