Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’le ilgili “yakışıklı genç adam” diyen Rusya'da yaşayan 70 yaşındaki bir kadının mahkemede para cezası aldığı belirtilirken bu karar büyük tepkilere neden oldu.

YAŞLI KADINA 40 BİN RUBLE CEZA

Moskova merkezli bir insan hakları örgütü, Olga Slegina isimli kadının sırf Zelenskiy'nin yakışıklı olduğunu söylediği için Moskova'da beş dakika süren duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

'YAKIŞIKLI GENÇ ADAM' DEDİ

Yaşlı kadının geçen aralıkta bir sağlık merkezinde, Zelenskiy için “deli” diyen başka bir kadına “Bence iyi bir espri anlayışı var. Yakışıklı genç bir adam” dediği ve bunu duyanların ihbarı üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Slegina, “Zelenskiy'i övmek ve Rus ordusunun itibarına saygısızlık” suçlamasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu.

Okuyamadığı bir kağıdın kendisine imzalatıldığını anlatan kadın da, olay karşısında şoke olduğunu ve neler olduğunu anlayamadığını söyledi.

DAHA ÖNCEDE BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ukrayna'daki işgalden sonra kabul edilen yasayla Rus ordusuna saygısızlık edenlere hapis ve para cezası verilmesi öngörülüyor. Daha önce Rusların düzenlediği savaş karşıtı gösteriler sonrası binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

(Sözcü)