Eskişehir'in toplu ulaşımında yeni dönem Eskişehir'in toplu ulaşımında yeni dönem

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bulunan balıkçı barınağında demirleyen yaklaşık 400 balıkçı teknesi, bu geceden itibaren etkili olması beklenen fırtına öncesinde karaya çekildi.

Büyük balıkçı tekneleri kiralanan vinçler aracılığıyla denizden araçlara yüklenerek güvenli yerlere götürülürken, küçük balıkçı kayıtları ise çekiciler aracılığıyla karaya alındı.

Balıkçıların bir kısmı tek dillerini özel otoparklarında çekerken, bazıları ise el yordamıyla teknelerini denizden yaklaşık 100 metre mesafe ileriye taşıdı.

BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN FIRTINA UYARISI

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, fırtına hakkında belediyenin gerekli anonsları yaptığını hatırlatarak, “Balıkçılar olarak son derece tedirginiz. En son 2018 yılındaki fırtınada mendireğimiz yıkıldı. O tarihten itibaren mendirek yapılmadığı için limanımız her türlü dalga ve rüzgardan etkileniyor" dedi. 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden yapılan uyarıda, Batı Karadeniz'de rüzgarın, 19 Kasım Pazar günü ise 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 kilometre/saat) 'tam fırtına' şeklinde eseceği bildirildi.