Yaşanan depremlerde ağır hasar gören İskenderun Devlet Hastanesinin, A Bloku tamamen yıkıldı. Sağlık görevlileri ve hastaların da olduğu 70 kişi yıkılan hastane binasında yaşamını yitirdi.
Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre, İskenderun merkezde 55 yıl önce SSK hastanesi olarak hizmet veren hastanenin 1992'de kapasitesi arttırıldı, 2005 yılında ise ismi İskenderun Körfez Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi A blokunun depreme dayanıksız olduğuna dair bilirkişi raporunun ise 11 yıl önce 2012'de düzenlendiği ortaya çıktı. Hastanenin resmi internet sitesinde yer alan tanıtım sunumunda A Blok için 2012 yılında ‘deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz gelmiştir' bilgisine yer verildi.
'YÜZDE YÜZ YIKILABİLİR RAPORUYDU'
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay İskenderun Temsilci Yardımcısı Levent Çeliktürk, İskenderun Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğuna dair raporu bizzat kendisinin verdiğini açıkladı. Çeliktürk, “İskenderun Devlet Hastanesi için 10 yıl önceki yıkılır raporunu ben verdim. Yıkılması gerektiğine dair raporunu verdim. Bina performans analizini ben yaptım. Yüzde yüz yıkılabilir raporuydu” dedi.