Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'affını' istediğini iddia etti.

Erkin, bugünkü yazısında dikkati çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

'ERDOĞAN SICAK BAKMADI'

6 Mart günü Bakanlar Kurulu'nun toplandığını belirten Erkin, Erdoğan'ın bakanlara "Herkesi milletvekili adayı olarak görmek istiyorum. Buna itirazı olan var mı?" diye sorduğunu belirtti.

"Toplantıda üç isim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un Erdoğan'dan aflarını istedikleri öne sürüldü" diyen Erkin, "Ancak şu cümleyi de eklediler: “Görev verirseniz kabul ederiz.” Ancak… “Af” istendi. Erdoğan ise 22 Mart'ta, 17 bakanın da vekil olacağını açıkladı ve “affa” sıcak bakmadı" ifadelerini kullandı.

'YENİ İSİMLERE GÖREV VERECEĞİZ'

Erkin, şunları söyledi: 

"Yine kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan'ın iller bazında yoklama yaptırdığı ve Bakan Ersoy'un İzmir'den aday gösterilmesi konusunda karar aldığı öğrenildi. Yine Soylu'nun Samsun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Hatay'dan listede olacağı ifade edildi. 9 Nisan'a az kaldı…"

Erdoğan, 29 Mart'ta yaptığı açıklamada, "Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.