Altınok, 'Halk kendinden vekiller istiyor' başlıklı yazısında kaleme aldığı konu iktidar cephesinde bulunan milletvekillerinin performansı oldu. Sabah yazarı Altınok, "İktidar cephesinin mevcut milletvekillerinin performansına yönelik seçmenden yoğun eleştiriler var" diye yazdı. 

En dikkat çeken ayrıntılardan biri de olan iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi yazarının AK Partili milletvekillerinin eleştirilmesi oldu. 

'BAZI VEKİLLERİN SEÇTİKLERİ İLDE İKAMET ETMEDİKLERİNİ BİLE GÖRÜYORUZ' 

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok bugün kaleme aldığı yazısında; "Bu seçimlerde parlamentonun nasıl şekilleneceği her zamankine göre daha önemli. Zira 6'lı Masa'daki pazarlıkların bu eksende sürdüğünü, Cumhur İttifakı'nı Meclis'te 'topal ördek' pozisyonuna düşürme taktiğinin daha gerçekçi bir hedef olarak öne çıktığını görüyoruz. Bunun yanı sıra iktidar cephesinin mevcut milletvekillerinin performansına yönelik seçmenden yoğun eleştiriler var. Öyle ki bazı vekillerin seçildikleri ilde ikamet etmediklerini bile öğreniyoruz" değerlendirmesini yaptı.

'HALK KONFORUNU TERK ETMEYENLERİ GÖRMEK İSTEMİYOR' 

Yazısının devamında; "Bu ortamda 14 Mayıs seçimleri için milletvekili başvuruları başladı. Kulislerde gazetecisinden sanatçısına pek çok ünlünün adı geçiyor. Ne var ki yoğunlaşan şikâyetlerden anladığım kadarıyla bu kez seçmen aynı filmi izlememeye kararlı. Halk 'Nasıl olsa Erdoğan'ın adı yetiyor' diyerek konforunu terk etmeyenleri listelerde bir daha görmek istemiyor" ifadelerini kullanan Altınok, "Yerine de sadece ünlüler diye benzerlerinin gelmesinden çekiniyor. İstedikleri vekil profili basit, sade... Aynı kentin havasını soludukları, çarşıda pazarda görüp konuşabilecekleri, ticaret değil siyaset yapmaya gelen hemşerileri. Kısacası kendilerinden birileri" dedi.