Aşı, ABD’de en az 16 yaşına basan kişilere acil kullanım izni (EUA) kapsamında sunulmuştu. 

Alınan son kararda, yaş sınırı genişletilerek 12 ila 15 yaş arası çocukları içerecek şekilde değiştirildi.

‘’ŞÜPHENİZ OLMASIN’’

FDA'dan bir yetkili olan Janet Woodcock, "Bugünün eylemi, daha genç nüfusun Covid-19'dan korunmasına izin vererek bizi normallik duygusuna geri dönmeye ve pandemiyi sona erdirmeye yaklaştırıyor" dedi. 

Woodcock, "Ebeveynler ve veliler, tüm Covid-19 aşısı acil durum kullanım yetkilerimizde olduğu gibi, kurumun mevcut tüm verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiğinden emin olabilirler" dedi.

Pfizer'in aşısı birçok ülkede 16 yaşında gençler için kullanılıyor ve Kanada son zamanlarda kullanımı 12 ve üzeri kişilere aşıyı uygulayan ilk ülke oldu.

296 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Çocukların ciddi şekilde hastalanma olasılığı yetişkinlerden çok daha düşükken, bu yaş grubu ABD'deki corona virüs vakalarının yaklaşık yüzde 14'ünü temsil ediyor. 

Amerikan Pediatri Akademisi'ne (AAP) göre, ABD'de bu yaş aralığındaki kişilerin, en az 296’sı virüse yakalandıktan sonra hayatını kaybetti ve 15 binden fazlası hastaneye kaldırıldı.

Ajans ayrıca "12 yaş ve üzerindeki bireylerde bu aşının bilinen ve potansiyel faydaları bilinen ve potansiyel risklerden ağır basıyor ve aşının bu popülasyonda kullanımını destekliyor" dedi.

FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü Peter Marks, "Değerlendirme ve karar verme sürecimize bilim rehberlik ettiğinde, FDA, mevcut verilerin 12 yaş ve üzerindeki ergen nüfusta bu aşının acil kullanımını desteklemek için sıkı standartlarımızı karşıladığına dair kamu ve tıp dünyasına güvence verebilir" dedi.


(Guardian, Çeviri:polemikhaber)