Rus paralı asker Wagner Grubu'nun kurucusu olarak bilinen iş insanı Yevgeny Prigozhin, ABD’de bugün yapılacak ara seçimler öncesinde şdikkat çeken ifadeler kullandı.

'RUSYA SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİ'

ABD'de sandıklar kurulup geri sayım başlarken, Washington'ın en büyük rakibi Moskova'dan sürpriz bir itiraf geldi. Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduğu 2016 seçimlerinde aylarca dünya gündemini meşgul eden Rusya müdahalesi, Vladimir Putin'in 'şefi' Yevgeni Prigozhin tarafından ilk kez doğrulanmış oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'nun kurucusu olduğunu ilk kez kabul eden ve Ukrayna'daki işgale göndermek üzere mahkumlarla pazarlık yaparken görüntüleri yayınlanan Prigozhin'in sözleri, ABD seçimlerinin bile önüne geçti.

putin  yevgeni foto

PRİGOZHİN: İKİ BÖBREĞİ VE CİĞERİ AYNI ANDA SÖKECEĞİZ

Kremlin'in yemek servisini yürüten ve 'Putin'in Şefi' olarak da bilinen Yevgeniy Prigojin, Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi. Sahibi olduğu yemek firması Concord'un Rus sosyal medya platformu VKontakte hesabından yayımladığı açıklamada, "Beyefendiler, müdahale ettik, ediyoruz ve edeceğiz. Her zaman yaptığımız gibi, kendi yolumuzda, dikkatlice, kusursuzca, bir cerrah gibi müdahale ediyoruz. Mevki belirleme operasyonlarımızda, iki böbreği ve ciğeri aynı anda sökeceğiz" ifadelerini kullandı.

abdde kritik secim

SUÇLAMALRI KABUL ETTİ

Açıklamaların, ABD’de yapılan ara seçimden bir gün önce gelmesi dikkat çekici. Rus işadamı, bu sözlerle yıllardır yalanladığı suçlamaları ilk kez doğruladı.

İlk olarak Bloomberg 3 Kasım'da, Rusya bağlantılı sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarıyla Rusya'nın ABD ara seçim sürecini etkilemeye çalıştığını haberleştirdi. Ardından CNN de Prigozhin'in ismiyle bağlantı kurarak önceki ABD seçimlerinde de Rusya'nın müdahil olduğunu yazdı.

Polemik Haber