Geçen hafta bir avukat tarafından Donald Trump yönetiminde başkan yardımcısı olan Mike Pence'in Indiana eyaletindeki evinde bulunan belgeler FBI'a teslim edildi.

Düzenlemeler, bu tür gizli dosyaların güvenli bir şekilde saklanmasını gerektirirken, Başkanlık Kayıtları Yasası uyarınca, bir yönetim sona erdiğinde Beyaz Saray kayıtlarının Ulusal Arşivler’e gitmesi gerekiyor. 

‘DOĞRUDAN ALMA’ TALEBİ

Müfettişler Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump'ın sahip olduğu dosyaları araştırırken, Pence'in temsilcileri Ulusal Arşivler’e bir mektup göndererek onları belgeler konusunda uyardı.

Avukatlar ayrı bir mektupta, FBI'ın belgeleri toplamak için eski başkan yardımcısının evine geldiğini, "standart prosedürleri" atlayarak ve belgelere "doğrudan sahip olma" talebinde bulunduğunu ekledi.

UZMANLARDAN YARDIM İSTEDİ

Avukatı, ABD medyasıyla paylaştığı bir mektupta, "gizli işaretler taşıyan az sayıda belgenin" yanlışlıkla kutulanmış ve Pence'in Trump'ın başkanlığının sonunda evine taşındığını yazdı. Gizli belgeler, Pence'in "çok fazla ihtiyat nedeniyle" belgeleri ele almak için uzmanlardan hukuki yardım istemesinin ardından ortaya çıktı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER