WSJ gazetesinin Moskova muhabiri Evan Gershkovich'in Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Washington vatandaşlarına yeni bir çağrı yaparak acilen Rusya'yı terk etmelerini istedi.

'TERK EDİN'

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kirby, Gershkovich'in gözaltına alınmasını ve hakkındaki iddiaları şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, Rusya'nın gazetecilere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenleyeceğiyle ilgili herhangi bir uyarı ve işaret almadıklarını söyledi. Kirby, bunu söylemek için erken olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB), 31 yaşındaki ABD vatandaşı Gershkovich'in Ural Dağları'ndaki Yekaterinburg kentinde gizli bilgi elde etmeye çalışırken gözaltına alındığını belirtti.

FSB, "ABD hükümeti çıkarına casusluk yaptığından şüphelenilen" Wall Street Journal muhabirinin edinmeye çalıştığı bilginin, Rus ordusuna bağlı şirketlerden birinin faaliyetleri konusunda olduğunu bildirdi. FSB, Gershkovich'in Rusya Dışişleri Bakanlığının gazeteci olarak çalışma akreditasyonu verdiği isimler arasında yer aldığını ifade etti.

FSB, Wall Street Journal'in Moskova bürosunda çalışan Gershkovich'in ne zaman gözaltına alındığını duyurmadı.

(KAYNAK)