Corona virüsünün 1 yıl sonra mutasyona uğrayarak yeni bir paniğe neden olması ülkeleri de harekete geçirdi.

* Bugün olağanüstü toplanacak olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri İngiltere ile hava ve kara ulaşımını kesme kararını tartışacak.

* Öte yandan corona virüsünün mutasyonu şu ana kadar Belçika, Hollanda, Avusturya, Danimarka ve İtalya'ya da sıçramış durumda.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

* Yahoo News'te yer alan habere göre, AB ülkeleri bugün mutasyon gündemi ile toplanacak. AB bu gelişme üzerine nasıl hareket edeceklerini belirlemek üzere toplantısı yapılacağını bildirdi.

İNGİLTERE İLE ULAŞIM TAMAMEN KOPACAK

* Aynı haberde adı açıklanmayan bir Alman yetkiliye dayandırılan iddiaya da yer verildi. Alman yetkili AB'nin 27 üyesinin İngiltere ile hava ve kara ulaşımını kesebileceğinin altını çizdi.

TÜRKİYE DE SINIRLARI KAPATMIŞTI

* İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, ülkedeki koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü için, 'Kontrolden çıktı' uyarısında bulunması sonrası aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke, İngiltere ile sınırları kapatmaya başlamıştı.

MUTASYONA YENİ İSİM

* Öte yandan Mutasyona uğrayan Koronavirüse "SARS-CoV-2 VUI 202012/01" ismi verildi.

* Avrupa Kontrol Merkezince yayımlanan raporda, Koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipine "SARS-CoV-2 VUI 202012/01" ismi verildiği ve araştırmaya başlandığı bildirildi.