ABD'nin önde gelen bankalarından Morgan Stanley, TCMB'nin yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde faiz, dolar ve enflasyon tahminlerini açıkladı.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararına ilişkin beklentilerini açıkladı.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük'ün kaleme aldığı notta TCMB'nin yarınki toplantıda politika faizini yüzde 50'de sabit tutacağı öngörüldü.

Notta TCMB'nin para politikasının iç talep ve enflasyondaki gecikmeli etkilerini izlemeye devam edeceğini ve faiz artışı için kapıyı açık bırakmasının beklendiği ifade edildi.

TÜİK: İçme sütü üretimi azaldı TÜİK: İçme sütü üretimi azaldı

Konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Para Politikası Komitesi'nin dezenflasyon patikasındaki risklere karşı daha fazla faiz artışı için kapıyı açık bırakmasını bekliyoruz."

TCMB'nin Kasım ayına kadar faizi bu seviyede tutacağı, yıl sonunda ise 2 faiz indirimiyle yüzde 45'e düşürüleceği öngörüldü.

TCMB'den ek likidite adımları beklediğini de belirten Küçük, "Politika faizinin bankalar arası faize ve daha geniş finansal koşullara aktarımını desteklemek için zorunlu karşılık oranlarındaki artış gibi ek likidite önlemlerinin alınmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

DOLAR/TL BEKLENTİSİ

Raporda ayrıca dolar/TL ve enflasyon beklentisine de yer verildi.

Raporda dolar/TL için yıl sonu beklentisi 36 olarak açıklanırken yılsonu enflasyon beklentisi ise yüzde 43,4 olarak korundu.