ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın (NSA) Siber Güvenlik Birimi Başkanı Rob Joyce, Washington'u gelecekte güvenlik krizlerinden kaçınmak amacıyla TikTok'un bağlı olduğu Çin merkezli teknoloji devi ByteDance'i izlemeye çağırarak “Truva atını neden kalenin içine getirdin? Çinliler, halkımıza göstermek istedikleri şeyleri içerecek şekilde gördüğümüz verileri manipüle edebilecekken veya onları kötü bir şekilde gösteren şeyleri kaldırabilecekken, neden bu yeteneği ABD'ye getiresiniz ki?” ifadelerini kullandı. 

FBI DİREKTÖRÜNDEN FLAŞ SÖZLER

TikTok CEO'su Shou Chew, popüler uygulamayı yasaklamak için artan çağrıların ortasında geçen hafta bir ABD Meclis Komitesi duruşması sırasında ABD'li milletvekilleriyle karşı karşıya geldi. ABD’li yetkililer ve siber güvenlik uzmanları, ByteDance'ın TikTok'un ABD'deki aylık 150 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerine erişimiyle ilgili endişelerini aylardır dile getiriyor.

Kasım ayında FBI Direktörü Chris Wray, Çin hükümetinin uygulamayı ABD’li kullanıcı bilgilerini casusluk amacıyla toplamak ve hatta mobil cihaz yazılımlarının kontrolünü ele geçirmek için kullanabileceği konusunda uyardı. Açıklamalarının ardından ABD federal hükümeti ve 25 eyalet idaresi, iş için kullanılan cihazlarda TikTok'u yasakladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER