Associated Press ve NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankette, Demokratların yalnızca yüzde 37'sinin Biden'ın ikinci dönem için aday olmasını istediğini söylediği ortaya çıktı. Bu, Kasım'daki ara seçimlerden önce kaydedilen rakamdan yüzde 15 daha düşük.

BAŞKANIN YAŞI HALKI ENDİŞELENDİRİYOR

Başkan Biden'a karşı destekteki düşüş, en çok genç ABD’liler arasında belirgin görünüyor. 45 yaş ve üzerindekilerin yüzde 49'u cumhurbaşkanının tekrar aday olması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, 45 yaşın altındaki katılımcıların yalnızca yüzde 23'ü aynı şekilde düşünüyordu. AP'ye göre, görüşmelerde bazı katılımcılar, öksürüğüne, yürüyüşüne ve toplum içinde tekrarlayan gaflarına dikkat çekerek Biden'ın yaşının görevlerini yerine getirme becerisini engelleyeceğini öne sürdü.

HALA KESİN DEĞİL

Biden birçok kez yeniden seçilmeyi planladığının sinyallerini verdi, ancak nihai kararın sağlığına ve ailesiyle yapacağı görüşmelere bağlı olacağını söyleyerek kampanyasını resmi olarak başlatmadı.2020 seçimlerinde Biden'ın rakibi olan ABD eski başkanı Donald Trump, kasım ayı ortasında tekrar aday olma niyetini resmen açıkladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER