Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 28 Şubat hükümlülerine verilen affa ilişkin "Bugün tahliyeler gerçekleşir" değerlendirmesinde bulundu. Tunç, Selahattin Demirtaş'ın 42, Ahmet Türk'ün 10, Figen Yüksekdağ'ın 30 yıl hapis cezası aldığı 6-8 Ekim olayları davasında 108 sanığın yargılandığı 72 firarinin dosyalarının ayrıldığını belirtti.

Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarıyla, 28 Şubat davasında hüküm giyen komutanların cezaları affedildi. Konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ilk açıklama geldi.

28 ŞUBAT TUTUKLULARININ TAHLİYELERİ

"Ülkemiz darbelerin kara lekeleriyle dolu maalesef. 28 Şubat demokrasiye kara bir leke olarak geçmişti. Darbecilerin yargılanması sonucunda cezalar verildi. Ağırlaştırılmış müebbet cezalarına çarptırılmışlardı. Demokratik sivil yeni anayasa kadar bu mücadelemiz devam edecek. Sanıkların yaşlarının ilerlemesi ve hastalıkları sebebiyle tahliyeleri bugün itibariye Cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşecektir."

MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

"İSTİNAF VE TEMYİZ SÜREÇLERİ VAR"

"HDP’nin o dönemde halkı sokağa çağırma ile ilgili olarak başlatılan bir adli soruşturma ve davaya dönüşen ve bugüne kadar dünkü karara kadar yargılamaları süren davada da 108 sanık yargılandı, 72 firarinin dosyaları ayrıldı. Türkiye’nin huzurunu bozmaya dönük faaliyetlere hiçbir zaman müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kararın istinaf ve temyiz süreçleri var."