Yüreğir, Bahçelievler mahallesideki dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafaları ve kemikleri bulundu. Hayvanlardan kesildikten sonra geriye kalan parçalarının çuvallara konulup, dereye atıldığı, sokak hayvanlarının da parçaları çıkartıp etrafa taşındığı görüldü. Yaklaşık 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve eşek kafaları bulunurken, çevreye de kötü kokular yayıldı.

Böylede hayvancılıkla uğraşan Mehmet Mustafa Köroğlu isimli vatandaş, astım hastası olduğunu, kötü kokular nedeniyle nefes alamayacak duruma geldiğini ifade ederek, "Geceleri kokudan boğulacakmış gibi uyanıyorum. Bizim elimizden bir şey gelmiyor, yeter artık" dedi.

AĞIR KOKUDAN DURULAMIYOR

Yine aynı mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü ise kemiklerin bulunduğu yerde tarlasının olduğunu söyleyerek, "Biz tarlalarımızı artık sulayamayacak duruma geldik. Yaz geldiğinde ürünlerimiz susuz kalacak. Çünkü bu pislikten ve kokudan dolayı dereye inip, su alamıyoruz. Burada onlarca kesilmiş at var. Biz artık bu kokudan duramayacak hale geldik. Bu at ve eşeklerin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu at ve eşekleri gece saatlerinde getirip bıraktıktan sonra bir şekilde kaçıyorlar. Bunlar kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılıyor. Sabah uyandığımızda bu görüntüyle karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

KÖPEKLER SALDIRIYOR

Nusrettin Dağgülü da artık bölgede çiftçilik yapamadıklarını belirtti. Dağgülü, "Çocuklarımızı okula götürdüğümüzde köpekler at eti yemeğe geldiği için bölgelerini korumak amacıyla saldırganlaşıyorlar. Bizlere saldırıyorlar. Bu dereye bu leşler boydan boya atılıyor. Maalesef bütün tarlaların önünde bu leşler var" ifadelerini kullandı.