Afyonkarahisar'daki Dinar Belediyesi'nin yönetiminin seçimin ardından AK Parti'den CHP'ye geçmesi sonucu bütçesi ortaya çıktı. 47 bin nüfuslu ilçenin belediyesinde 125 milyon lirayı aşan borç bulunması tepkilere neden oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Veysel Topçu bin 449 oy farkla AK Parti'nin adayı Nihat Sarı'ya karşı zafer elde etmişti. Topçu'nun seçilmesinin ardından ilk eylemi belediyenin borcunu açıklamak oldu.

'BORÇLARIMIZ' LİSTESİ

Afyon Postası'nın aktardığına göre, Dinar Belediyesi'nin duvarına asılan listede belediyenin kasasındaki toplam varlık ve borçlar bulundu. Belediyenin borçları arasında vergi borçları, işçi SSK primleri, esnafa ödenmeyen borçlar ve personel maaşları gibi borçlar yer aldı.

Yargıtay Başkanlığı seçimi sürüyor: 27. tura kaldı Yargıtay Başkanlığı seçimi sürüyor: 27. tura kaldı

Belediye kasasındaki toplam varlığın ise 642 bin TL olarak görülür iken borcun 125 milyon TL olması tepkilere neden oldu.

'BU HALKTAN UTANMIYOR MUSUNUZ?'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan listeyi paylaşarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özkan şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'den aldığımız Afyon Dinar Belediyesi'nin borcu: 126 milyon TL!

Çürüyen her şey düşer demiştim. Çürüdünüz ve düştünüz. Ülkeyi de ve ülkeyi de beraberinde götürdünüz. Allah’tan korkmuyor musunuz? Bu halktan utanmıyor musunuz?"