31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimleri değerlendiren siyasal analist İbrahim Uslu, kampanya sürecinde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun geriden başlayıp öne geçtiğini söyledi. Son günlerde gaflaryla gündemden düşmeyen AK Parti adayı Murat Kurum ise düşüşte... 

Yerel seçimlere doğru giderken, gözler bir yandan da seçim anketlerine çevrildi. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul'da yarışın Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor.

"BALIKESİR CHP'YE GEÇEBİLİR"

Sözcü TV'de konuşan siyasal analist İbrahim Uslu, yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Balıkesir'in el AK Parti'den CHP'ye geçebileceğini ifade eden Uslu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun kampanya süreci başladığında geride olduğunu ancak son dönemde öne geçtiğini söyledi.

İSTANBUL YARIŞINDA SON DURUM NEDİR?

Ekrem İmamoğlu'nu oyunu yükselttiğini söyleyen Uslu, Murat Kurum'un ise ivmesinin düştüğünü ifade etti.

Partilerin 14 Mayıs genel seçimlerindeki oy oranlarını hatırlatan Uslu, "Kampanya başladığında İmamoğlu'nun cebinde %28'i vardı, bu oran CHP'nin bir önceki seçimde aldığı oy. Murat Kurum'un ise cebinde yüzde 46'sı vardı" dedi.

İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı

Son yapılan araştırmalara dikkat çeken Uslu, şöyle devam etti;

"YÜZDE 40'LARDA ÇAKILDI"

"Şimdi araştırmalara baktığımızda İmamoğlu %43-45 aralığında bir yerde, Murat Kurum ise %40'lara çakıldı kaldı. Demek ki Murat Kurum indi, İmamoğlu çıktı. Adayların performansına baktığınızda İmamoğlu, önde. Seçime bir ay kala henüz Murat Kurum'un istediği performans tabana yayılamadı."