Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken araştırma şirketleri tarafından paylaşılan anket çalışmaları heyecanla takip ediliyor. 

A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, partisinin aldığı oy sayısının 2018'den az olmayacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının da yüzde 53 civarında olacağını iddia etti. 

Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları şöyle:

"En son Mustafa Şen Başkanımız anketi açıkladı. Başka anketlerde var onlardan sonra yenileri de var. Bir de sokağın dili var. İkisine baktığımda şunu çok rahat söyleyebilirim. AK Parti'nin oyu bir önceki oy oranından daha az olmayacak gibi duruyor. 2018'de aldığı oyun altına düşmeyeceğini iddia ediyorum. Ki en son Mustafa Şen'in anketinde yüzde 41 çıktığını gördük. Bugün yüzde 41'e çıkması demek seçime kadar birkaç puan daha üstüne koyacağı anlamına geliyor ve hep böyledir bu.

Seçime doğru az süre kala kararsızların sayısı azalmaya başladığında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a teveccüh artar. Anketlerde yüzde 37, 39, 40'ları gördük. Şimdi 41 ve 42'yi konuşuyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız ile ilgili ankette oy oranının yüzde 53 olduğunu da gördük. Ben bunun daha da artacağını düşünüyorum. Bizim ARGE Başkanlığımızın anketinde bunu gördük çok şükür. Ama ben bunun da artma eğiliminde olduğunu düşünüyorum açıkçası."

ANKET SONUÇLARI FARKLILIK GÖSTERİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlerde ise tahminler farklılık gösteriyor.

Aksoy Araştırma son anketinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 56,8 olarak kaydedildi. Erdoğan’ın oy oranı ise 43,2’de kaldı. 

ORC Araştırma’nın Kılıçdaroğlu’nun resmi adaylık açıklamasının öncesinde düzenlediği araştırma sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu yüzde 56,8, Erdoğan yüzde 43,2 seviyesinde.

Alf Araştırma tarafından yapılan anket sonucunda da Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 55,1, Erdoğan’ın oyu ise yüzde 44,9.