Yerel seçimler için geri sayım başladı. İstanbul'da en merak edilen ilçelerin başında AKP'nin kalesi ilçeler geliyor. Onlardan birisi de Fatih. CHP'li kurmaylara göre AK Parti'nin kalesi Fatih'te oy farkı iki bine kadar düştü.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. İstanbul'da yarışın İBB'nin mevcut başkanı ve CHP'nin yeniden aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. AK Parti'nin kalesi olan ilçelerde son durum merak ediliyor.

YENİDEN REFAH DENGE YARATIYOR

Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın aktardığına göre, ilçede sonuçlara etki edecek dengeyi yaratan partilerden biri Yeniden Refah Partisi.

Mütedeyyin kesimin etkili olduğu Fatih’te sokakta duyulan rahatsızlıkların başında AK Parti'nin hükümetinin İsrail ile ticari ilişkileri yer alıyor. Seçmenler yine de en önemli sorun olarak ekonomiyi görüyor. Biriken sorunlar, Fatih’in değişime gebe olduğuna işaret ediyor. CHP'nin adayı Mahir Polat'ın ilçede CHP’nin yüzde 23 olan oyunu anketlerde yüzde 41’lere kadar çıkarmış görünüyor.

İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı

OY FARKI 2 BİNE KADAR DÜŞTÜ

İlçede AK Parti’ye tepkili seçmenle ev ziyaretleri üzerinden ilişki kuran Yeniden Refah Partili Halit Özkarataşlıoğlu’nun 10 bine yakın oy alması durumunda AK Parti’nin tahtından olması güçlü ihtimaller arasında değerlendiriliyor. Mahir Polat’ın rakibi Mehmet Ergün Turan’la arasındaki oy farkını iki bine kadar düşürdüğü anketler mevcut.

AK PARTİ'NİN KALESİ FATİH'TE DEĞİŞİM RÜZGARLARI

AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Fatih aslında önceki seçim sonuçlarına bakıldığında değişim rüzgârlarının estiği yerlerden oldu. İlçede 2019’da tekrarlanan seçimde Ekrem İmamoğlu, yüzde 49,51 ile Fatih’te Binali Yıldırım’ı geride bırakmıştı. Binali Yıldırım ise yüzde 49,37 oy almıştı.