Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Türkiye'nin 11 ilinde ve Suriye'de binlerce can kayıbı ve büyük yıkımlar yaşandı.  Birçok depremzede ülke içine ve yurt dışına göç etmeye devam ediyor.

DEPREMZEDELERE VİZE KOLAYLIĞI

Almanya, 50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremlerin ardından şubat ayı ortasından bu yana 2 bin 658 afetzedeye vize verdi. Depremler nedeniyle mağdur olan depremzedelere yönelik uygulanan kolaylaştırılmış vize başvurusu prosedüründen şimdiye kadar 2 bin 300 Türkiyeli depremzede kolaylaştırılmış vize prosedüründen faydalandı. 

VİZELER SCHENGEN KAPSAMINDA

DW Türkçe'nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, depremzedelere verilen vizelerin kolaylaştırılmış prosedür kapsamındaki Schengen vizeleri olduğunu söyledi. Sözcü, "Vizelerden 358'i aile birleşimi çerçevesinde daimi ikamet için verildi. 268'i Suriye vatandaşları içindi" dedi.

DEPREMZEDELERE GEÇİCİ KALMA İMKANI 

Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise Schengen vizeleri verilirken geri dönüş perspektifinin incelendiğini vurguladı. Kolaylaştırılmış vize prosedürü ile depremzedelere Almanya'daki akrabalarının yanında geçici olarak kalma imkanı tanınmış oluyor.