Amazon’dan yapılan açıklamada, belirsiz ekonomik durumun şirketleri daha da zayıflatmasıyla, teknoloji sektörünü kasıp kavuran işten çıkarma dalgasında 9 bin çalışanını daha işten çıkarılacağı açıklandı.

Amazon'un CEO'su Andy Jassy, çalışanlar için yayınladığı bir notta, kararın devam eden öncelikler analizinden ve ekonomiyle ilgili belirsizlikten kaynaklandığını söyleyerek “İçinde bulunduğumuz belirsiz ekonomi ve yakın gelecekte var olan belirsizlik göz önüne alındığında, maliyetlerimizde ve çalışan sayımızda daha düzenli olmayı seçtik" dedi. 

27 BİN KİŞİLİK KIYIM

İstihdam yaratacağını uzun süredir lanse eden bir şirket için dikkate değer bir dönüşle Amazon, son aylarda 27 bin pozisyonu, yani kabaca 300 bin kişilik işgücünün yüzde 9'unu çıkarmış olacak.

En son işten çıkarmalar, Amazon'un bir zamanlar ekonomik kaygılar müşterilerin harcama alışkanlıklarını değiştirmesine neden olana kadar dokunulmaz olarak görülen yüksek karlı bulut ve reklamcılık bölümlerine odaklanıyor.

Duyurunun ardından şirketin hisseleri yüzde 1,8 düşerken, aralarında Microsoft ve Alphabet’in de bulunduğu dünyanın en değerli şirketlerinden bazıları on binlerce çalışanını işten çıkardı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER