Şirket yönetiminin 18 Ocak'tan itibaren çalışanlarına ileteceği işten çıkarma kararlarının şirketin e-ticaret ve insan kaynakları organizasyonlarını büyük ölçüde etkileyeceğini de ekledi.

‘BELİRSİZ EKONOMİ GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA…’

Kesintiler, Amazon'un yaklaşık 300 bin kişilik kurumsal iş gücünün yüzde 6'sına tekabül ediyor. Jassy, şirket içi yayınlanan notta yıllık planlamanın "belirsiz ekonomi göz önüne alındığında daha zor olduğunu ve son birkaç yıldır insanların çok hızlı işe alındığını" belirtti.

FACEBOOK’U GEÇTİ

Depo personeli dahil 1,5 milyondan fazla çalışanı olan Amazon, yükselen enflasyon, işletmeleri ve tüketicileri harcamaları kısmaya teşvik ettiğinden ve hisse fiyatı geçen yıl yarıya düştüğü için daha yavaş büyümeye hazırlanıyor.

Kasım ayında, bir kaynağın Reuters'a 10 bin kişiyi işten çıkarmayı hedeflediğini söylemesiyle, bazı departmanlardan personel çıkarılmaya başlandı.

Sayı olarak, işten çıkarmalar artık Facebook ana şirketi Meta’daki 11 bin işten çıkarmanın yanı sıra diğer teknoloji endüstrisi emsallerindeki işten çıkarmaları geride bırakıyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER