Amazon’a daha önce verilen 746 milyon euroluk ceza rekorunu aşarak kişisel verileri aktarmaya devam etmesiyle ilgili Meta'ya 1,2 milyar euro ceza veren İrlanda Veri Koruma Komisyonu’na (DPC) karşı açıklama yapan şirket, "haksız ve gereksiz” para cezasıyla beraber karara itiraz edeceğini ve mahkemeler aracılığıyla kararın durdurulmasını isteneceğini bildirdi. 

Meta geçen ay, AB vatandaşlarının kişisel verilerinin ABD'ye güvenli bir şekilde aktarılmasını kolaylaştıran yeni bir anlaşmanın, aktarımları askıya almak zorunda kalmadan önce tam olarak uygulanmasını beklediğini duyurmuştu.

ON YILLIK HUKUK SAVAŞI

Yetkililer ayrıca, Mart 2022'de AB ve ABD hükümeti tarafından kabul edilen yeni veri koruma çerçevesinin temmuz ayına kadar hazır olabileceğini söyledi, ancak Meta, zamanında hazır olmama ihtimali olduğu konusunda da uyardı.

Sosyal medya devi Facebook'un verilerini nerede sakladığı konusunda on yıldır devam eden savaş, Avusturyalı gizlilik kampanyacısı Max Schrems'in, Edward Snowden'ın ifşaları ışığında ABD riskine ilişkin yasal bir itiraz getirmesinden sonra başlamıştı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER