Bursaspor'un kendi evinde oynadığı Amedspor maçına sahada çıkan olaylar ve tribünlerde açılan pankartlar damga vurdu. Tepkilere neden olan olaylar yüzünden savcılık soruşturma başlatmıştı. Maç devam ederken açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşanan olaylar ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

'SPORLA BAĞDAŞTIRILAMAZ'

Soylu açıklamasında, "Futbol seyrinin dışındaki görseller, kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

AÇıklama ardından tribün sorumlu müdürü ile maç güvenlik amiri ve yardımcısı açığa alındı.

'PROVOKATİF GİRİŞİMLERE MÜSADE EDİLMEYECEK'

Tribünde açılan pankartlar ile alakalı açıklama yapan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir suretle müsaade edilmeyecektir" ifadelerinde bulundu.

Tribündeki olaylar yüzünden başlatılan soruşturmada, Tribüne pankart getiren, açan ve kavgalara karışan 9 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan 9 kişiden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, aralarında tribüne pankart getirip, açan Ö.Ç., E.A., L.U. ve M.B.'nin de bulunduğu 6 kişi için de savcılıktan 1 gün ek süre alındı. Bugün ifadeleri alınan şüpheliler de adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
(DHA)