Google yeni güncellemesi için hummalı bir çalışma içinde. Peki Android sürümleri arasında en çok hangisi kullanılıyor? İşte cevabı...

Dünya üzerindeki bir kişinin ortalama en az bir adet akıllı telefonu olduğunu düşünürsek sektör büyük bir alanı kaplıyor. Birçok şirket, akıllı telefon ve tablet sektöründe kıyasıya bir rekabet içerisinde. Öyle ki sektörde en büyük payı Android modeller alıyor.

ANDROID 11, YÜZDE 23.1'LİK KISMA HİZMET VERİYOR


Android Studio, işletim sistemlerinin cihazlar üzerindeki durumuna ilişkin çarpıcı bir raporlarına bir yenisini daha ekledi. Google, şu anda Android 14 dağıtımı için hazırlıklarını sürdürse de şirketin son sürümleri dağıtım açısından benzer bir başarıyı gösteremiyor. Şirketin önceki yıllarda piyasaya sürdüğü Android 11 ve 12, küçük düşüşler yaşasa da hala Android sürümleri arasında popüler konumdalar.


Yapılan paylaşıma göre Android 11, Android cihazların yüzde 23,1’lik kesimi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Son sürüm olan Android 13, yüzde 15 ile yükselişine devam ediyor. Android Studio’nun geçen ay yayınladığı raporda bu oran yüzde 12,1’di. Android sürümleri arasındaki makas giderek daralıyor.

Google’ın son sürümleri belirli bir zaman çizelgesine uygun olarak dağıttığı ise bilinen bir gerçek. Öyle ki yeni sürümler ilk olarak amiral gemisi cihazlara sunuluyor. Android cihazların yüksek donanımlı ve pahalı bir hal alması, ulaşılan payda düşüşe sebep oluyor.

ADROID 14 BETA 2 İLE SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ


Öte yandan Google, Android 14 Beta 2.1 güncellemesini yayınladı. Android 14’ün ilk beta sürümü birçok hatayla doluydu. Bundan dolayı da Google, sorunları düzeltmek için Beta 1.1’i hızlı bir şekilde sundu. Ancak bu güncelleme de sorunları çözmek için yeterli olmadı. Sonrasında Google I/O 2023 etkinliği sırasında Andoid 14 Beta 2 ile sorunları bazıları çözüme kavuştu.

ShiftDelete