Sinan Oğan, dün gece Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen 'balkon konuşması'na da katılarak kürsüye çıktı. Hürriyet'ten Musa Kesler'e konuşan anket şirketi sahipleri, Oğan'ın seçmenlerinin oy tercihlerini analiz etti.

Değerlendirmeler şöyle:

SONAR ARAŞTIRMA

Hakan Bayrakçı: Şimdiki verilere göre iller üzerinden bir değerlendirme yapacak olursak ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a verilen 5.2 oyun 0.7 si sandığa gitmemiş. 2.5’i ise Erdoğan’a oy vermiş. Detaylı bir araştırma henüz yapılmadı tabii, net durum araştırmadan sonra ortaya çıkar.

'Yönlendirmeyle bir yere gitmezler'

METROPOLL ARAŞTIRMA

Özer Sencar: ATA İttifakı’nın oylarının çoğunluğunun Erdoğan’a gitmiş olması muhtemel. Ama rakam olarak belirgin bir şey söylemek mümkün değil. Daha sonra ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Bence Sinan Oğan’a oy veren insanlar kendi hür iradeleriyle daha önceki düşünceleri neyse oraya gittiler. Çünkü bu kesiminin büyük kısmı eğitimli kesim. Böyle bir kesim birisinin yönlendirmesiyle doğrudan bir yere gidecek bir kesim değil.

KONSENSUS ARAŞTIRMA & DANIŞMANLIK 

Murat Sarı: Yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yarısı da Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiş görünüyor. Ama önemli bir kısmı da sandığa gitmemiş diyebiliriz. Bu konuda bir araştırmamız olacak