Elon Musk, X'e getirilecek yeniliği duyurdu! Artış olacak Elon Musk, X'e getirilecek yeniliği duyurdu! Artış olacak

Apple, Haziran ayında gerçekleşecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'na (WWDC) hazırlanırken yeni cihazlar ve işletim sistemleri geliştirme çabalarını sürdürüyor. Ancak aynı zamanda işten çıkarmalarla ilgili haberlerle gündeme geliyor.

Şirket, Mayıs ayının sonundan itibaren Santa Clara'daki çeşitli ofislerinde işten çıkarmalar yapılacağını eyalete bildirdi. Bloomberg'in haberine göre; bu ofislerden biri yeni bir ekran geliştirme merkezi olarak hizmet verirken, diğerleri ise Apple'ın elektrikli otomobil projesine odaklanmış durumda.

Bloomberg'e göre, Apple'ın dünya genelinde farklı eyaletlerde ve ülkelerde yer alan projelerinde çalışan personeli olduğu için işten çıkarmaların geniş bir kesimi etkileyeceği tahmin ediliyor.

Bloomberg'in ilk raporuna göre, Apple, Şubat ayının sonlarında elektrikli otomobil projesinde çalışan 2 bin kişiye projenin sona ereceğini bildirdi. Bu personelin bir kısmı, yapay zekâ alanına kaydırılacak.

Ayrıca, Apple'ın Apple Watch için yeni nesil ekranları kendi bünyesinde üretme planından da vazgeçtiği belirtiliyor. Bu proje, maliyet aşımları ve lansman gecikmeleri nedeniyle durduruldu.

Apple'ın yıllık raporuna göre, 30 Eylül itibarıyla 161 bin kişiyi tam zamanlı olarak istihdam ettiği belirtiliyor.